سی سی زد وود
زیرسازی روف گاردن چگونه است؟

زیرسازی روف گاردن چگونه است؟

زیرسازی روف گاردن چگونه است؟

زیرسازی روف گاردن چگونه است یکی از کلیدی ترین سوالات هر سازنده ای میباشد.

نوبتی هم که باشد نوبت مراحل اجرای روف گاردن است. قبل از شروع به کار اجرای روف گاردن باید از یک سری پیش‌نیاز و شرایط اطمینان حاصل کنید.

اول این که پشت‌بام و ساختمان باید حتما از مقاومت لازم برخوردار باشد. دوم این که دسترسی‌های لازم را بررسی کنید و مطمئن شوید که امکانات و تجهیزات لازم برای ساخت روف گاردن فراهم هستند. علاوه بر این،  از در دسترس بودن تجهیزات و امکاناتی که بعد از اجرای روف گاردن به آن‌ها نیاز خواهد شد نیز اطمینان حاصل کنید.

با بررسی دقیق طرح مناسب خود را انتخاب کنید. در این مورد سعی کنید حتماً با یک متخصص و طراح گفتگویی هرچند کوتاه داشته باشید. قبل از اجرای روف گاردن گیاهان مناسب و محل کاشت آن‌ها را نیز که مشخص کنید.

مراحل مختلف اجرای روف گاردن در واقع شامل نصب لایه‌های مختلف آن می‌شود که در ادامه به ترتیب شرح داده شده‌اند.

– لایه ضد آب

مهم‌ترین نکته در اجرای روف گاردن این است که پشت‌بام باید حتماً ضد آب، با دوام و مقاوم در برابر رطوبت باشد. لایه ضد آب باید کل سطح پشت‌بام و به ویژه مکان‌هایی که گیاهان در آنجا کاشته خواهند شد را به خوبی پوشش دهد. این مرحله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و از آنجایی که بعد از اجرای روف گاردن دسترسی به این لایه زیرین بسیار دشوار خواهد بود پس در قرار دادن آن نهایت دقت را داشته باشید.

– لایه عایق

لایه عایق در واقع موجب بهبود مقاومت روف ‌گاردن در برابر بخار و نوسانات دمایی می‌شود و از طرفی هم استحکام مکانیکی مناسبی را به آن می‌بخشد. که به طور عمده از صفحات پلی استرین یا همان یونولیت یا صفحات پلی یورتان ساخته می‌شود. صفحات پلی یورتان گزینه بسیار مناسبی به عنوان لایه عایق هستند زیرا که دارای ساختار اتصال خاصی هستند که امکان گذر آب از آن و رسیدن به سیستم زهکشی را به آسانی فراهم می‌کند.

– لایه زهکش

لایه زهکش در روف گاردن به‌منظور تخلیه سریع آب لایه پوشش گیاهی و هدایت آن به سمت سیستم زهکشی قرار گرفته است. یکی دیگر از وظایف این لایه جمع‌آوری مقدار آب اضافی و وارد کردن آب سیستم زهکشی است. این لایه نقش مهمی در کیفیت و کارایی سیستم روف گاردن شما دارد. همه اتصالات با دقت تمام بررسی شوند. شیب زمین و شیب لایه زهکش دقیق اندازه گیری و به اجرا درآیند.

– لایه ژئوتکستایل

این لایحه که اسامی مختلفی هم دارد و گاهی تحت عنوان لایه فیلتر خوانده می شود به منظور جدا کردن لایه زهکشی و پوشش گیاهی از یکدیگر به کار گرفته می‌شود. به بیانی ساده‌تر این لایه از وارد شدن خاک و ذرات ریز به سیستم زهکشی و کاهش کارایی آن جلوگیری می‌کند. این لایحه همچنین کاهش سریع آب در لایه پوششی پوشش گیاهی را خنثی می‌کند.

– لایه پوشش گیاهی

لایه آخر در واقع پوشش گیاهی و خاک است که بسته به نوع روف گاردن (متمرکز، گسترده یا ترکیبی) می‌تواند ضخامت متفاوتی داشته باشد. می‌توانید از بوته‌های فشرده و درختچه‌های زیاد و یا صرفاً از یک پوشش چمن ساده استفاده کنید. کل این مرحله به سلیقه شما و طراح بستگی دارد.

پاسخی بنویسید